на живо

Серхио Рамос влезе в историята, след което закопа "Ла Фурия Роха"

Испания се измъкна с късен гол срещу Швейцария

Getty Images

Историческа, но и кошмарна вечер за Серхио Рамос! Капитанът на Испания записа рекорден 177-и мач с националната фланелка, но изпусна две дузпи при равенството 1:1 с Швейцария в Лигата на нациите.

Така "Ла Фурия Роха" отстъпи първото място в група 4 на Германия. В друг двубой тази вечер Бундестимът спечели с 3:1 като домакин на Украйна. В следващия кръг лидерите се сблъскват в спор за върха.

В Базел първата добра възможност се откри пред швейцарците в 19', но вратарят Унай Симон се намеси отлично при удара на Джердан Шакири. Домакините продължиха да владеят инициативата и в 26' Ремо Фройлер откри резултата.

Снимка: Getty Images

Испанците бяха по-активни до почивката, Фабиан Руис, Микел Оярсабал и Феран Торес обаче направиха пропуски.

Стигна се до 56', когато Рикардо Родригес игра с ръка в наказателното поле, а Ян Зомер спаси удара на Рамос от бялата точка. По този начин бранителят на "Реал" Мадрид сложи край на впечатляващата си серия от 25 точно изпълнени дузпи (23 в официални и 2 в приятелски срещи).

Двайсетина минути по-късно Нико Елведи фаулира Алваро Мората и бе изгонен за втори жълт картон, а Испания отново получи наказателен удар. Последва несериозно изпълнение от Рамос и ново спасяване на Зомер.

Снимка: Getty Images

Испания все пак се добра до точката минута преди изтичането на редовното време, когато Серхио Регилон намери Жерар Морено, който изравни отблизо.

Въпреки че не бе на ниво, капитанът Рамос вече е еднолично на върха при футболистите с най-много мачове за национален отбор в Европа. До днес той делеше първото място със славния италиански вратар Джанлуиджи Буфон. Трети е португалската суперзвезда Кристиано Роналдо със 169 срещи. Рекордьор в световен мащаб продължава да бъде египтянинът Ахмед Хасан със 184 мача.