на живо

Серина се отказа, Пиронкова е в третия кръг на "Ролан Гарос"

Американката се оттегли от турнира

Серина се отказа, Пиронкова е в третия кръг на "Ролан Гарос"

Цветана Пиронкова се класира без игра за третия кръг на "Ролан Гарос". Българката трябваше да се изправи срещу бившата номер 1 в света Серина Уилямс, но американката е отказала да излезе на корта, съобщиха организаторите.

Официалният сайт на турнира обяви, че отказът на носителката на 23 титли от Големия шлем е свързан с проблеми в ахилесовото сухожилие, които са се появили след сутрешната тренировка на американката.

"Обичам да играя в Париж, знаете, че обожавам клея. Да бъда отново тук ми достави голяма радост и затова наистина положих усилия и направих всичко възможно, за да се възстановя. Започнах да чувствам болки в ахилесовото сухожилие след първия кръг и засега има известно подобрение, но не съм напълно възстановена", каза Уилямс по повод оттеглянето си от турнира.

"Трябваше да преценя дали ще успея да изиграя още няколко мача в това състояние и стигнах до извода, че това не е възможно. В момента изпитвам трудности при ходене и това е ясен знак, че трябва да се посветя на възстановяването си", каза още 39-годишната американка, която прогнозира, че ще бъде аут от корта около шест седмици.

Пиронкова, която бе спряна именно от Уилямс на 1/4-финалите на US Open, ще играе в третия кръг срещу победителката от чешкия сблъсък Барбора Стрицова - Барбора Крейчикова.

Най-доброто представяне на Пиронкова на "Ролан Гарос" е 1/4-финал от 2016 г.