на живо

Серина Уилямс достигна на осминафинал без загубен сет

Американката победи своята сънародничка Никол Гибс

Getty Images

Носителката на 22 титли от Големия шлем - Серена Уилямс, се класира за осминафинал на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия. Световната номер 2 победи своята сънародничка Никол Гибс с 6:1, 6:3 и продължава напред в турнира без изгубен сет.

Уилямс нямаше особени проблеми в срещата и мачът приключи за около час. Световната номер 2 реализира всички възможности за пробив и не допусна противничката ѝ да вземе нейно подаване. Така миналогодишната финалистка в Мелбърн продължава напред в битката за нейна шеста титла от турнира.

На осминафинал тя ще срещне 16-та в световната ранглиста - чехкинята Барбора Стрицова. Двете са изиграли само два мача помежду си, като Уилямс е победителка и в двата. 

Въпреки това Стрицова е категорична, че има сили да се наложи над американката, която е една от фаворитките за спечелване на титлата в Мелбърн.

"Тя е човек и може да бъде победена. Това е турнир от Големия шлем, а ние говорим така, сякаш вече го е спечелила. На мен тези приказки не ми допадат", заяви чехкинята.