на живо

Серина Уилямс, коронавирусът и един куп... поли и перуки (ВИДЕО)

Бившата номер 1 в света на тениса разказа за притесненията и страховете си

Getty Images

Носителка на 23 титли от Големия шлем, бивша номер 1 в света на тениса и една от най-разпознаваемите спортистки. Въпреки това Серина Уилямс има притеснения, като всички нас!

Във условия на глобална пандемия от коронавирус, американската тенисистка сподели с последователите си в социалните мрежи как се чувства и от какво се страхува, докато се старае да си стои вкъщи и да... пробва поли и перуки.

Въпреки че темата е сериозна, Серина успява по забавен начин да обясни, че се притеснява, когато дъщеря ѝ Олимпия кашля, че понякога, като всеки обикновен човек, изолацията я изнервя и че дори от време на време се превръща в "лошата Серина".

"За минута ще ви кажа как се чувствам заради коронавируса. Първо си мислех, че няма как да ме засегне. След това отмениха "Индиън Уелс". Помислих си, че това ще значи, че мога да се насладя на свободното си време. И след това последва още един отменен турнир, и още един, и още един. И цялото това притеснение.

В момента съм изолирана от доста дълго време, от около 2 седмици, но всяко малко нещо ме побърква. И наистина се притеснявам, когато някой киха и кашля около мен. Не се виждам с никого, не искам никой да вижда дъщеря ми. Тя се закашля и аз се ядосах, погледнах я злобно, като лошата Серина. След това се натъжих. Помислих си: "Добре ли е? Какво се случва с дъщеря ми? Какво трябва да направя?".

Всъщност няма какво. Вместо да съм спокойна, съм подложена на огромен стрес. Не съм и очаквала да съм спокойна. Но това е положението. Трябва да го преживеем. Исках само да ви кажа как се чувствам... Чакайте! Нещо промени ли се?", разказва Серина във видеото си. 

Заради разпространението на коронавирус Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) и Женската тенис асоциация (WTA) решиха да спрат сезона и да "замразят" двете ранглисти. Първият турнир след паузата трябва да се изиграе през юни.

bTV призовава: останете си вкъщи!