на живо

Серина Уилямс няма да играе на Откритото първенство на САЩ

Причината е контузия, а американката e провела консултации с лекари

Reuters

Серина Уилямс няма да играе на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ. Това обяви самата тенисистка в социалните мрежи. 

Американката разкри, че е провела консултации с лекари преди да вземе тежкото решение. Тя няма да се появи на корта за един от най-важните турнири заради разкъсано сухожилие. 

"След внимателно обмисляне и по съвет на моите лекари реших да се оттегля от Откритото първенство на САЩ, за да позволя на тялото си да се възстанови напълно от разкъсването на сухожилие под коляното. Ню Йорк е един от най-вълнуващите градове в света, както и едно от любимите ми места за тенис. Феновете ще ми липсват, но ще подкрепям всички отдалеч. Благодаря ви за обичта и подкрепата. Ще се видим скоро", гласи лаконичното съобщение на носителката на 23 титли от Големия шлем. 

Снимка: Getty Images

В Ню Йорк Уилямс е печелила 6 пъти, за последно през 2014 г., а през миналата година достигна до полуфиналите. Бившата номер 1 в света няма титла от Големия шлем от Откритото първенство на Австралия през 2017 г. Тогава тя спечели трофея и се оттегли, за да роди дъщеря си Олимпия. След завръщането си Уилямс достигна 4 финала на важни турнири (по два в "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ), но не успя да постигне победа в тях.

39-годишната тенисистка получи травма по време на "Уимбълдън" и от тогава не е играла официален мач. 

Снимка: Reuters

Ако спечели само още една титла от Големия шлем, Уилямс ще изравни рекорда на Маргарет Корт за най-много завоювани трофеи от четирите важни турнира в тениса.

На Откритото първенство на САЩ няма да участва и един от най-добрите тенисисти при мъжете - Рафаел Надал.