на живо

Серина Уилямс с първа титла след раждането

38-годишната американка триумфира на турнира в Оукланд

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс спечели първа титла, откакто стана майка. 38-годишната американка триумфира на турнира в Оукланд, а трофеят е първи за нея от три години насам. За последно Уилямс спечели титлата на Откритото първенство на Австралия през 2017 г.

Носителката на 23 титли от Големия шлем победи на финала в Оукланд сънародничката си Джесика Пегула с 6:3, 6:4.

Снимка: Getty Images

Уилямс, която е в Тура вече четвърто десетилетие, загуби финалите на "Уимбълдън" през 2018-а и "Ю Ес Оупън" през 2019-а, като се отказа и от мача за титлата на "Роджърс Къп" преди няколко месеца.

След победата Серина заяви, че ще дари парите от наградния фонд и екипа си в помощ на възстановяването от опустошителните пожари в Австралия.

"Играя от толкова дълго време и съм преминала през толкова много неща. Щастлива съм, че правя нещо, което обичам. Чувствам се късметлийка и съм благословена за това, че съм здрава и играя тенис", каза американката.

Снимка: Getty Images

Откритото първенство на Австралия започва на 20 януари, а Серина Уилямс ще се опита да изравни рекорда на Маргарет Корт от 24 титли на сингъл от Големия шлем.

Снимка: Getty Images

Серина отпразнува победата си на корта заедно със своята дъщеря Олимпия. Американката бе в осмата седмица на своята бременност, когато спечели титлата в Мелбърн.