на живо

Серина Уилямс: Щях да съм в затвора, ако бях постъпила като Зверев

Американката смята, че има двоен стандарт в Тура

Reuters

Носителката на 23 титли от Големия шлем - Серина Уилямс, коментира ситуацията с избухването на колегата й Александър Зверев срещу съдия на стола по време на мач на двойки в Акапулко.

Германецът си изпусна нервите, тъй като не беше съгласен с някои отсъждания, и започна да блъска с ракетата си по стола на съдията, за което беше отстранен от турнира и глобен с 40 000 долара.

"Категорично има двоен стандарт. Ако аз бях направила нещо такова, вероятно вече щях да съм в затвора. Напълно сериозна съм, не се шегувам. В такива ситуации виждаме двойния стандарт в Тура", коментира бившата номер 1 при жените.

През 2019 г. американката обвини в сексизъм съдията на финала на US Open, когато се стигна до един от най-големите скандали в тениса.

Снимка: Reuters

Тогава американката загуби от японката Наоми Осака с 2:6, 4:6, а по време на мача на няколко пъти влезе в пререкания със съдията и дори го нарече "крадец".

Тя се върна към спомените си от 2009 г., когато беше глобена със 175 хиляди долара и подложена на 2-годишна пробация за агресивно поведение спрямо Ким Клайстерс на US Open.

"Веднъж бях на пробация, което показва какви са наказанията в един случай и какви се налагат в друг, когато има агресия", добави още Серина Уилямс.