на живо

Сетиен е уволнен, заменя го Куман

Нидерландецът вече е в Барселона

Getty Images

Кике Сетиен ще бъде официално уволнен днес, а новият треньор на "Барселона" ще се казва Роналд Куман, съобщават редица медии в Испания. 

Още снощи президенът на клуба Хосеп Мария Бартомеу заяви пред радио CORE, че Сетиен вече не е начело на тима.

Междувременно пък нидерландецът бе заснет на летището при пристигането си в града.

Кике Сетиен пое каталунците през януари тази година и има договор до 30 юни 2022-а, но под негово ръководство тимът загуби първото място и титлата в Ла Лига и отпадна срамно от Шампионската лига след разгромна загуба с 2:8 от "Байерн" Мюнхен на 1/4-финалите в турнира.

Готви се сериозна чистка в клуба, като се твърди, че единствените четирима непродаваеми играчи в момента са Лионел Меси, Марк-Андре тер Стеген, Френки де Йонг и Клеман Ленгле.

Куман е добре познат на феновете на "Барселона". Селекционерът на националния отбор на Нидерландия игра за "блаугранас" в периода 1989-95 г., като бе част от Дрийм Тийма на Йохан Кройф заедно с Христо Стоичков.

През 1992 г. Куман от фаул вкара победния гол за "Барса" при успеха с 1:0 във финала на КЕШ срещу "Сампдория" на "Уембли". Така каталунците за първи път в историята си спечелиха трофея в най-силния европейски клубен турнир.