на живо

"Севиля" - "Интер": Финал между фаворити (АНКЕТА)

Днес ще стане ясен шампионът в Лига Европа

Най-странният сезон в Лига Европа ще приключи днес (21 август). След месеци чакане, непланирано прекъсване, падемия от коронавирус, смяна на регламента... Всичко се сведе до един мач!

Финалът през сезон 2019/2020 ще бъде между "Севиля" и "Интер". Мачът ще се изиграе в Кьолн, Германия, където турнирът се премести изцяло след осминафиналите, а фаворитите в него са... и двата отбора.

Кой ще спечели Лига Европа?

Какво може да очакваме в мача?

"Интер" и "Севиля" имат една цел - да зарадват феновете си и да прибавят нов трофей във витрините си. Очаква ни непредвидима среща. Точно като целия сезон.

Снимка: Reuters

Италианците ще излязат на терена със самочувствие и с мисъл, че трябва да се реваншират на феновете си, след като изпуснаха титлата в Серия "А". "Нероадзурите" имат 3 титли от предшественика на надпреварата - турнира за Купата на УЕФА, но всички те са спечелени през 90-години на ХХ век. Грандът от Милано не е играл на важен европейски финал от 10 години насам, когато през сезон 2009/2010 триумфираха в Шампионската лига.

Футболистите на Антонио Конте показват вдъхновена игра след принудителната пауза и в последните си 3 мача успяха да вкарат 9 гола, а да допуснат само 1. Основна заслуга за това има Ромелу Лукаку. Той има 6 попадения през сезона в Лига Европа, като 2 попадения го делят от голмайсторския приз (който ще трябва да раздели с Бруно Фернандеш от "Манчестър Юнайтед").

Снимка: Reuters

"Севиля" пък се чувства страхотно на финал! Испанският тим е сочен за повелител на важните мачове във втория по сила европейски клубен турнир. И няма как да е по друг начин! В 5-те си участия (2006, 2007, 2014, 2015, 2016) андалусийците не са допускали грешка! А за да си осигурят нов финал през настоящия сезон, те минаха през другия фаворит - "Манчестър Юнайтед".

Снимка: Reuters

Треньорът Хулиен Лопетеги знае какво прави и доказателство за това са 20-те поредни мача без загуба във всички турнири на тима. 

Снимка: Reuters

Въпреки дългогодишното си съществуване на европейската футболна сцена, "Интер" и "Севиля" се изправят един срещу друг за първи път! Залогът е голям! Кой ще е новият шампион в Лига Европа?