на живо

"Севиля" освободи треньора, опериран от рак

Едуардо Берисо претърпя интервенция преди десетина дни

Getty Images

В навечерието на коледните празници ръководството на "Севиля" реши да освободи треньора Едуардо Берисо. Преди десетина дни специалистът претърпя операция заради рак на простата.

Ръководството на клуба е предприело крачката, която със сигурност няма да се хареса на феновете, заради слабите резултати на отбора в последните срещи. Тимът е на 5-о място в класирането на "Примера дивисион", като в последните си 4 мача има 2 равенства и 2 загуби, едната от които с 0:5 от "Реал" Мадрид.

"Севиля" обаче продължава напред в елиминациите на Шампионската лига и ще играе срещу "Манчестър Юнайтед". Отборът постигна забележителен резултат срещу "Ливърпул". През първото полувреме испанците изоставаха с 0:3, но успяха да стигнат до равенство. На почивката Берисио съобщил на своите футболисти, че страда от рак на простатата. 

След мача той бе опериран и остана начело на тима до вчера (22 декември).

"Беше тежко решение, защото все пак трябваше да освободим Едуардо - един страхотен професионалист. Но има такива моменти, в които трябва просто да действаш", каза президентът на "Севиля" Хосе Кастро.

От клуба се започнали преговори за наследник на Берисо.