на живо

Сезонът в Първа лига завърши с... токов удар

Победа за ЦСКА, загуба за "Лудогорец" и равенство между "Арда" и "Локо" Пловдив

Футболният сезон 2020/2021 в Първа лига приключи. Завършекът му бе любопитен - с токов удар! Това се случи на двубоя между ЦСКА 1948 и "Лудогорец", спечелен с 3:1 от "червените".

На Националния стадион "Васил Левски" в столицата Ивайло Чочев откри във 2', а Галин Иванов удвои аванса на ЦСКА 1948 след четвърт час игра. Клаудиу Кешеру върна едно попадение в 74', но в 77' Галин Иванов оформи крайния резултат.

Заради бурята в София двубоят бе прекъснат в 84', след това продължи, преди в заключителните минути да се стигне до токов удар. Реферът Волен Чинков реши да даде последния съдийски сигнал и така кампанията завърши в... непрогледен мрак.

В друг двубой по същото време носителят на Купата на България ЦСКА спечели с 2:0 у дома срещу "Берое". "Армейците" поведоха в 4' чрез Жорди Кайседо, който засече центриране на Тиаго Родригеш от пряк свободен удар. В 48' последният покачи на 2:0, с което си заслужи приза за Играч на мача.

Двубоят на ст. "Българска армия" бе прекъснат в 81' заради лошото време, а при доиграването не се стигна до нови попадения.

В Кърджали "Арда" и гостуващият "Локомотив" Пловдив завършиха наравно 3:3. Домакините откриха в 4' с гол на Спас Делев, но Алекс Колев направи резултата 1:1 в 13'.

Малко преди почивката "Арда" отново излезе напред, след като Делев отбеляза второто си попадение за вечерта. Тимът на Николай Киров покачи на 3:1 в 50', когато точен бе Тонислав Йорданов.

"Железничарите" обаче стигнаха до точката с голове на капитана Димитър Илиев в 65' и на влезлия като резерва син на Георги Иванов "Гонзо" - Александър, в 89'.

Така "Лудогорец" окупира върха с актив от 70 точки, сребърните медали са за "Локомотив" Пловдив с 61, а топ 4 допълват ЦСКА с 59 и "Арда" с 50. ЦСКА 1948 завършва на петата позиция с 47 точки, "Берое" е шести с 39.