на живо

Тежка контузия вади Владо Стоянов от игра (ВИДЕО)

Вратарят ще се възстановява между шест и осем месеца

Lap.bg

Сезонът за вратаря на "Лудогорец" и националния отбор по футбол - Владислав Стоянов, на практика приключи. Причината е изключително тежка контузия, която той получи на тренировката на "лъвовете" снощи на базата в Бояна. bTV научи, че диагнозата е стряскаща. Стражът призна, че е скъсал пателарно сухожилие и ще се възстановява между шест и осем месеца

Снимка: Lap.bg

В момента ръководството на шампиона "Лудогорец" решава кога Стоянов да бъде опериран. Единственото сигурно нещо е, че това ще се случи в клиника в Букурещ. Очаква се един от най-добрите български футболисти на отпътува за румънската столица днес или утре. Лекарят на "Лудогорец" също е румънец.

На мястото на Владислав Стоянов в националния отбор бе повикан младокът от "Левски" Николай Кръстев. Другите двама вратари в групата за мача с Холандия са Николай Михайлов ("Мерсин") и Георги Китанов (ЦСКА).

Снимка: Lap.bg

Контузията на Владо Стоянов е тежък удар за кариерата му в "Лудогорец". През януари той удължи договора си с българския шампион до 2020 г. Стоянов е ключова фигура за "орлите", като има сериозен принос за успехите на тима в Европа през последните години.