на живо

"Шахтьор" отново удари "Реал", възелът в групата се завърза

Успех с 2:0 за "миньорите" в Киев

"Шахтьор" отново удари "Реал", възелът в групата се завърза

"Шахтьор" Донецк се превръща в кошмар за "Реал" Мадрид! Украинският тим постигна втора победа над "Лос Меренгес" в Шампионската лига през този сезон. Тази вечер "Шахтьор" спечели с 2:0 в мач от петия кръг на група 2.

На старта селекцията на Луиш Кастро се наложи над испанския гранд с 3:2.

На ст. "Олимпийски" попаденията за домакините отбелязаха Дентиньо (57'), влязал като резерва на мястото на контузилия се бивш играч на родния ЦСКА Жуниор Мораес, и друг футболист, появил се на терена от пейката - Манор Соломон (82').

Снимка: Getty Images

След като в късния мач "Борусия" Мьонхенгладбах загуби с 2:3 от "Интер", германците остават лидери с 8 точки, пред "Шахтьор" и "Реал" с по 7, а италианският гранд е последен с 5 точки. В следващия кръг "Реал" приема "Борусия", докато "Шахтьор" е гост на "Интер".

Възелът в група 2 се завърза и поставя под напрежение треньора на "Реал" Зинедин Зидан. Кралският клуб рискува да отпадне в груповата фаза на турнира за първи път в своята история.

Тазвечершното поражение бе пето за "Белия балет" от началото на сезона. Две от загубите са срещу "Шахтьор", а останалите - в Ла Лига, където "Реал" отстъпи с 0:1 на "Кадис", 1:4 на "Валенсия" и 1:2 на "Алавес".

Снимка: Getty Images