на живо

"Шахтьор" се справи с лежерния "Сити" и е на осминафинал в Шампионската лига (ВИДЕО)

Украинският шампион спечели с 2:1 и остави "Наполи" зад себе си

"Шахтьор" се справи с лежерния "Сити" и е на осминафинал в Шампионската лига (ВИДЕО)

"Шахтьор" Донецк се класира на осминафинал в Шампионската лига. Отборът от Украйна спечели с 2:1 последния си мач от групата срещу "Манчестър Сити" и остана недостижим за третия в класирането "Наполи".

Преди срещата "Шахтьор" бе на 3 точки пред италианците и трябваше да избегне загубата, за да се класира, при условие, че "Наполи" победи "Фейеноорд". "Сити" си бе осигурил първото място и излезе с доста прекроена защита, но и лежерно поведение като цяло.

Феновете на стадиона в Харков се израдваха за първи път в 26-та минута, когато Бернард вкара страхотен гол с фалцов удар от малък ъгъл. Няколко минути по-късно се стигна и до втория гол. Марлос подаде вляво към Исмаили, който изпревари излезлия вратар и вкара на празна врата.

През втората част гостите задържаха повече топката и след няколко пропуска, в добавеното време спечелиха дузпа, която Серхио Агуеро отбеляза.

В същото време "Фейеноорд" победи "Наполи" с 2-1 и в крайното класиране "Сити" остана първи, а "Шахтьор" е втори. "Наполи" ще играе на пролет в Лига Европа, а "Фейеноорд" отпада от евротурнирите.