на живо

"Шахтьор" удари "Монако" насред Княжеството, вижте резултатите (ВИДЕО)

Монегаските усложниха задачата си преди реванша в Харков

Getty Images

"Шахтьор" Донецк победи "Монако" с 1:0 като гост в първия плейофен мач между двата тима от Шампионската лига. Украинците стигнаха до ценния успех на "Стад Луи II" в Княжеството с гол на Педриньо в 19'.

Така, въпреки че правилото за попаденията на чужд терен вече не се следва в евротурнирите, монегаските усложниха доста задачата си преди реванша в Харков след седмица.

Домакините започнаха уверено и наложиха висока преса, но "Шахтьор" постепенно изравни играта. След три поредни ъглови удара, които не доведоха до опасност пред френската врата, рекордната покупка на "Шахтьор" Педриньо, привлечен това лято за 18 млн. евро от "Бенфика", откри резултата със страхотен рейд през центъра на "червено-бялата" защита.

Попадението накара гостите да се изтеглят и да разчитат предимно на контраатаки. "Монако" опита натиск, но "Шахтьор" успя да свали темпото и да опази крехкия аванс. Тимът на Нико Ковач разочарова своите фенове, отправяйки първия си точен удар чак в 80' и ще се нуждае от много повече в реванша, за да влезе в групите на Шампионската лига за десети път.

Снимка: Getty Images

В друг сблъсък от плейофите австрийският "Залцбург" надигра датския "Брьондби", но се наложи само с 2:1 у дома.

Изненадата поднесе "Шериф" Тираспол, чийто екип между 2010 и 2012 г. носи българският страж Владислав Стоянов. Молдовците победиха с 3:0 "Динамо" Загреб като домакини и гледат към груповата фаза на Шампионската лига.

Утре предстоят още плейофни битки, като от 22:00 ч., пряко по bTV Action, можете да проследите "Малмьо" - "Лудогорец". В същото време по RING ще бъде излъчен мачът "Бенфика" - ПСВ Айндховен. Коментарното ни студио започва половин час по-рано.