на живо

"Шакира е на всички!" донесе солена глоба на "Еспаньол"

Ръководството на клуба се разграничи от феновете, които издигнаха транспаранта

marca.com

Опит за шега на феновете на "Еспаньол" с половинката на Жерар Пике - Шакира, ще струва скъпо на клуба. И по-точно 24 002 евро!

Толкова ще трябва да платят от клуба, след като привържениците на отбора издигнаха транспарант, който гласи "Шакира е на всички!" по време на мача срещу "Барселона". Той със сигурност целеше да разконцентрира Жерар Пике. Вместо това футболистът на каталунците отговори с гол във вратата на домакините, които донесе равенството. Жестът след него беше отправен към публиката на "Еспаньол" и беше красноречив.

Снимка: Reuters

Дисциплинарната комисия на Испанската федерация обаче се зае сериозно с действията на трибуните и наложи солена глоба на отбора. 

От ръководството на "Еспаньол" се разграничиха от конкретната група привърженици и осъдиха остро подобен вид провокации.

"Дълбоко съжаляваме за не заставаме зад действията на феновете си, които пяха и издигнаха плаката. Чувстваме се предадени. Не знаехме за банера. Всички други бяха проверени, но този явно е бил на трибуните преди срещата", се казва в изявление на ръководството на "Еспаньол"