на живо

"Шалке" срещу непобедимия "Аякс", "Селта" и "Генк" за първи път един срещу друг

Двата четвъртфинала от Лига Европа може да гледате тази вечер в каналите на bTV Media Group

Getty Images/Guliver Photos

Традицията се запазва и след Шампионска лига, четвъртък е запазен за Лига Европа. Днес (13 април) ще се изиграят първите четвъртфинали от надпреварата, а bTV Media Group ще ви покаже два от тях.

"Аякс" - "Шалке", bTV Action, 22:00 ч. 

Двата тима излизат един срещу друг за първи път в европейските клубни турнири. Холандският тим изглежда непобедим с 6 победи, 3 равенства и само една загуба в Лига Европа. Само "Копенхаген" успя да нанесе поражение на "Аякс" в осминафиналите, но след убедително представяне в реванша, холандците продължиха напред. Отборът веднъж е печелил трофей от турнира - през 1992 г., когато надпреварата носеше името "Купа на УЕФА".

Снимка: Getty Images

"Шелке" пък е шампион в надпреварата през 1997 г. Германците обаче не могат да се похвалят с резултати като на тазвечершния им съперник през настоящата кампания. В последните си 3 мача те записаха 3 равенства и успяха да се класират за четвъртфиналите заради повече голове на чужд терен срещу "Борусия" Мьонхенгладбах.

"Аякс" има 20 победи срещу представители на Бундеслигата, докато "Шалке" са само с 3 успеха срещу холандци.

Четирикратните победители в Шампионска лига са непобедени в последните 11 мача на "Амстердам Арена", но "Шалке" ще опита да направи всичко възможно, за да развали тази статистика. Дали ще успее? Отговорът днес по bTV Action от 22:00 ч.

"Селта" - "Генк", RING, 22:00 ч.

Още едно съперничество на европейска сцена ще започне днес. Двата тима ще изиграят действие първо от мачовете помежду си на стадион "Балаидос" днес. 

Снимка: Getty Images

Домакините за последно триумфираха в европейски турнир през 2000 г., когато спечелиха "Интертото". През настоящия сезон испанците имат 5 победи, 3 равенства и 2 загуби, но в своята история клубът не е губил среща с белгийски представители.

"Генк" пък не е в добра позиция, тъй като няма победа в Испания. Гостите тази вечер не могат да се похвалят и с големи успехи по европейските терени. Добрият сезон обаче носи оптимизъм на възпитаниците на Алберт Стуйвенберг. Тимът има 9 победи, 3 равенства и 3 загуби.

Как ще се развият срещите и кой ще има предимство преди реваншите на 20 април, гледайте в каналите на bTV Media Group.