на живо

Непобедимият Джокович: В живота има по-важни неща от тениса

Сърбинът спечели осма титла в Мелбърн

Reuters

Новак Джокович спечели за рекорден осми път Откритото първенство на Австралия по тенис. Събринът има вече 17 титли от Големия шлем и общо 78.

Успехът в Мелбърн ще го върне на върха в световната ранглиста в понеделник. 

В речта си по време на награждаването, Ноле благодари на близките си за подкрепата и отново отдаде почит на легендарния баскетболист Коби Брайънт, който загина в катастрофа с хеликоптер миналата неделя. Джокович сподели, че това е любимият му турнир, но е категоричен, че в живота има много по-важни неща от тениса и трябва да се наслаждаваме на всеки миг.

Снимка: Reuters

"Искам да започна първо с поздравленията си за Доминик Тийм - за невероятния турнир, който изигра. Беше много близо да спечелиш, имаш много време пред себе си и съм сигурен, че ще стигнеш до не една подобна титла от Големия шлем. Пожелавам късмет на целия тим на Доминик", започна речта си осемкратният шампион на турнира.

"Искам да благодаря на моя екип, на моето семейство, на брат ми, който е тук. Благодаря му, че дойде".

"Някои ужасни неща се случиха, докато бяхме тук в Австралия. В света има конфликти, хора умират. Моят ментор Коби Брайънт загина миналата седмица. Това е едно напомняне за всички нас, че трябва да се държим един за друг и да бъдем със семействата си. Да бъдем с хората, които ни обичат. Трябва да бъдем скромни и да обръщаме внимание на нещата, които се случват около нас. Има и по-важни неща от тениса".

Снимка: Reuters

"Благодаря на всички хора, които бяха тук, за да ни подкрепят, благодаря и на подавачите. Има толкова много хора по организацията, за които нямаме цяла вечер да им благодарим. Това е любимият ми турнир, любимият ми корт, любимият ми стадион и съм щастлив да държа отново този трофей в ръцете си", завърши Новак Джокович.