на живо

Шампионът на Испания срещу шампионa на Англия пряко в ефира на RING

Не пропускайте "Барселона" - "Лестър", тази вечер от 21:00 часа пряко в ефира на RING и онлайн на VOYO.BG

Най-престижният клубен турнир това лято "Интернешънъл чемпиънс къп" продължава в ефира на bTV Media Group с още интересни двубои. Испанският гранд "Барселона" и първенецът на Англия - "Лестър" се изправят в сблъсъка на шампионите тази вечер, от 21:00 часа пряко по телевизия RING и на онлайн платформата VOYO.BG.

Каталунците стартираха с победа над Селтик (3:1) участието си в турнира, макар и със силно намален състав. Всички голове паднаха в първото полувремето от двубоя. Арда Туран откри резултата в 11-тата минута, Селтик изравни в 29-тата минута с гол на Грифитс, минута по-късно Амброуз си вкара автогол, а за крайния резултат се разписа нападателят на Барселона - Мунир.

Старши треньорът на "блаугранас" - Луис Енрике ще изведе отбора си на "Френдс Арена" в Стокхолм, Швеция за втори път в предсезонната им подготовка като Барселона е единственият тим, който може да отнеме хегемонията на първия в класирането на "Интерненъшънъл чемпиънс къп" до момента - Пари Сен Жермен. Френският тим не допусна грешка в нито един от трите си мача и в момента е с актив от 9 точки. 

Снимка: Twitter

Изненадващо в състава попаднаха и още двама от титулярите. Това са полузащитникът Серхио Бускетс и бранителят Хавиер Масчерано, които се завръщат по-рано от очакваното в игра. Две от звездите на нападателното трио на Барселона - Лионел Меси и Луис Суарес също ще играят в мача срещу шампиона на Англия. 

През летния трансферен прозорец каталунците се разделиха с трима играчи, като най-ключово бе напускането на полузащитникът Дани Алвес (Ювентус), който бе титуляр в периода от 2008 до 2016 г., през който испанския гранд спечели абсолютно всички трофеи във всички възможни турнири и първенства. Защитникът Марк Бартра (Борусия Дортмунд) и бразилският футболист Адриано Корея (Бешикташ) са другите двама напуснали тима.

Снимка: Getty Images

Играчите на Клаудио Раниери стартираха отдавна предсезонната си подготовка след феноменалното си представяне в английското първенство през изминалия сезон, което им донесе и трофея. "Лисиците" приключват участието си в турнира "Интернешънъл чемпиънс къп" след мача с Барселона тази вечер. До момента имат записани една победа над Селтик след 1:1 и 6:5 при дузпите и една разгромна загуба от френския ПСЖ с 0:4.

Раниери ще може да разчита за първи път на звездата си Джейми Варди, който се завръща след по-дългата почивка, дадена му след Евро 2016. Английският национал подписа нов 4-годишен договор с "лисиците" и е напълно фокусиран върху това, което му предстои с тях през сезона.

По време на летния трансферен прозорец Лестър се подсили с три нови попълнения, като привлякоха нападателя на ЦСКА Москва - Ахмед Муса, вратаря Рон-Роберт Цийлер от германския Хановер 96 и централния защитник Луис Ернандес, който премина на "Кинг Пауър Стейдиъм" като свободен агент. И тримата вече направиха своя неофициален дебют в мачовете от турнира до момента.

В последните минути стана ясно, че полския талант Бартош Капустка е официално играч на Лестър. Сделката е за сумата от 7,5 милиона паунда, а 19-годишният футболист на "Краковия" е подписал договор за срок от 5 години.

Гледайте тази вечер Барселона - Лестър, от 21:00 часа пряко по телевизия RING и на онлайн платформата VOYO.BG.