на живо

Шампионът Стоилов: Цял сезон не ни дадоха бонуси. Не знам дали ще остана

"Нямам предложение за нов договор", разкри специалистът

Треньорът на шампиона на Казахстан "Астана" - Станимир Стоилов, не знае дали ще продължи да ръководи тима и през следващия сезон. Минути след като стана първенец на страната за четвърти пореден път, Мъри заяви, че финансовата ситуация в клуба не го удовлетворява, а футболистите и щаба не са получавали бонуси за представянето си цяла година. 

"През целия шампионат не сме получили нито един бонус. Имаше забавяне на премии от миналия сезон. Това не е сериозно, защото ние изпълняваме всички поставени задачи. Може би нашите спонсори не се интересуват от това. Футболистите ми са добри момчета, до този момент те не са казали нито дума относно това. Мисля, че този проблем трябва да бъде решен час по-скоро. Затова сега не можем да говорим за каквито и да бонуси за спечелената титла. В последните три години "Астана" вкара много пари в Казахстан, но проблемите си остават“, откровен бе българинът.

Стоилов продължава да се бори за първо в историята на тима излизане от групите на европейски клубен турнир. "Астана" е на второ място в четворката си в Лига Европа и има реален шанс да се класира напред. Следващият мач на казахския шампион е срещу "Виляреал" и ще бъде предаван пряко в каналите на bTV Media Group.

Бившият треньор на "Левски" все още не е наясно дали ще продължи да бъде начело на отбора.

"До този момент не съм получил ново предложение за договор. В Европа има много добри треньори. "Астана" може да намери нов треньор, който да изведе клуба до нови постижения. Не казвам, че ако ми предложат нов договор ще остана. В момента имам много оферти от други клубове", призна той.