на живо

Не се занасяйте с тях! (ВИДЕО)

Николета Маданска и Иван Боянов се справиха със симулатор на лед

Шампиони в ефира, шампиони и зад волана. Водещите на спортните новини на bTV Николета Маданска и Иван Боянов демонстрираха впечатляващи шофьорски умения. Двамата управляваха автомобил, който чрез специални задни гуми симулира поднасяне на лед. И показаха, че с тях никой не бива да се занася. 

Маданска и Боянов станаха посланици на кампанията "Най-добър млад шофьор на България", организирана от Съюза на автомобилистите. И първата им задача не бе никак лесна - справяне с хлъзгав терен. Лед на пътя e често срещано явление, особено в България. Подценяването неизбежно води до катастрофи.

Първа по трасето във ВТУ „Тодор Каблешков“ преминава Николета. Нито една грешка, нито една наказателна точка. Предразсъдъците за дамите зад волана са разбити на пух и прах.

„Тези кампании са много хубави, защото са насочени към младите шофьори, които тепърва ще трябва да трупат опит, а се доказват, да се изграждат като шофьори. Тогава съм сигурна, че ще бъдат по-отговорни на пътя. Моят призив е да не бъдем самонадеяни на пътя и да не бъдем агресивни шофьори. Просто да спазваме правилата, защото те спасяват човешки животи”, заяви Маданска.

Иван предпочита по-агресивен и скоростен подход. Разбира се, в рамките на разумното. „Спазвахме инструкциите. Основните неща, които се използват в такива моменти, са регулация на газта и корекция на волана, за да не се стига до по-сериозни произшествия”.

Тагове:

@