на живо

Шампионката Стилияна Николова: Мечтаех си да чуя химна в моя чест!

България има европейска шампионка при девойките за първи път от 25 години

Шампионката Стилияна Николова: Мечтаех си да чуя химна в моя чест!

Европейската шампионка по художествена гимнастика при девойките Стилияна Николова сподели при завръщането си в София, че е осъществила една своя мечта - да чуе химна на България в своя чест.

Николова спечели европейска титла на лента, а към златното си отличие прибави и сребро на топка.

Тя донесе първа европейска титла за България при девойките от 25 години насам. За последно през 1995 година Теодора Александрова спечели европейското злато в многобоя и във финала на обръч.

Снимка: БФХГ

Другата ни представителка - Ева Брезалиева, пък завоюва бронзов медал на въже и остана на косъм от медалите на бухалки.

"Не мога да опиша чувствата, които изпитах там. Невероятни са. Винаги съм си мечтала да чуя химна на България в моя чест и като цяло това е една сбъдната мечта за мен.", каза Стилияна Николова при завръщането на тима ни в България. 

"Тази година преминахме през много трудности, бяхме болни и двете (с Ева Брезалиева) и карантината, която изкарахме вкъщи трите месеца... Ние се готвихме вкъщи, за да можем, когато се върнем да бъдем малко по-сплотени и да видим, че можем."

"Беше ми тежко, но винаги за да постигнеш нещо, трябва да се лишиш от нещо и сега съм много доволна, защото постигнах една от мечтите си.", добави младата гимнастичка.

Девойките посветиха медалите си от европейското първенство в Киев на борещите се денонощно с COVID-19 у нас медици.

Боряна Калейн остана на крачка от отличията в многобоя при жените, класирайки се четвърта, а Катрин Тасева се нареди седма.