на живо

Шампионска лига: "Байерн" и "Ювентус" на крачка от осминафиналите

Тежки гостувания за "Барселона" и "Манчестър Юнайтед"

Getty Images

Въртележката се завъртя! В Шампионската лига е ред за втория тур от мачовете в груповата фаза! Време е още веднъж да видим интригуващи дербита. 

Сметките започнаха. Все пак до определяне на осминафиналистите остават само 3 мача.

Снимка: Reuters

В ранните срещи от 19:45 ч. "Челси" няма право на грешка. Тимът трябва да се справи с "Малмьо", за да бъде по-спокоен, че ще остане в най-силния европейски клубен турнир. Дебютантът в надпреварата изглежда все още страда от "сценична треска" и е с 0 точки и без гол в актива си. 

В същото време последният в четворката "Волфсбург" приема лидерът "Залцбург". При тях ситуацията е сложна и борбата за подгласник продължава, докато немските "вълци" искат рано-рано да си осигурят спокойствие. 

Големите дербита са от 22:00 ч.

Снимка: Reuters

"Байерн" Мюнхен ще посрещне "Бенфика" с идеята за нов разгром след победата с 4:0 в Португалия. Три точки ще донесат на баварците участие в осминафиналите. "Орлите" обаче ще трябва да се потрудят, тъй като битката за второто място е жестока. 

Снимка: Reuters

А в нея е и "Барселона". След уволнението на Роналд Куман, тимът трябва да наваксва и е добре да го направи срещу "Динамо" Киев. Каталунците гостуват в Украйна с мисъл за спасение. 

Снимка: Reuters

"Ювентус" е другият отбор, който може да си осигури място на осминафиналите предварително. Италианците са безгрешни, а днес посрещат "Зенит" Санкт Петербург. Тимът от северна Русия все още има надежда за оставане в Шампионската лига. 

"Севиля" и "Лил" ще се борят за важни точки. В момента те са съответно на второ и трето място в групата си и до края на мачовете през годината ще се "дебнат", а победителят днес ще има предимство. 

Снимка: Reuters

"Манчестър Юнайтед" спечели драматично трите точки в два от мачовете си досега. И големият герой е завърналият се Кристиано Роналдо. Този път "червените дяволи" гостуват на "Аталанта". А "Бергамаските" със сигурност ще търсят реванш след драматичната загуба с 2:3 в предишния мач. Могат ли италианците да подпишат заповедта за уволнение на мениджъра на съперника си Оле Гунар Солскяер, чийто стол се клати осезаемо?

В същата група "Виляреал" посреща коравия тим на "Йънг Бойс". И двата отбора са в преследване на жизненоважни точки. 

Ще бъде интересно! Ще има интрига! Ще има щастливи и разочаровани! Шампионска лига е тук!

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com