на живо

Шампионска лига се завръща. В Милано треперят

"Атлетико" Мадрид и "Ливърпул" ще изиграят едно от чаканите дербита в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир

uefa.com

След кратка пауза заради мачовете на националните отбори, Шампионската лига отново е тук! Най-силният европейски клубен турнир продължава с 8 мача от третия кръг на груповата фаза. 

Ранните сблъсъци от 19:45 ч. противопоставят белгийския "Брюж" на "Манчестър Сити", а в Турция "Бешикташ" посреща "Спортинг". "Гражданите" от Манчестър трябва да се борят за точки, тъй като и днешният им съперник, и "Пари Сен Жермен" са преди тях в групата. "Бешикташ" и "Спортинг" пък са с по две загуби, а именно този двубой вероятно ще определи кой от двата тима ще продължи да играе в европейските клубни турнири и след Нова година.

Снимка: Reuters

В същите групи, но от 22:00 ч. "Пари Сен Жермен" ще се опита да нанесе трета загуба на "Лайпциг" и най-накрая да докаже, че звездите Лионел Меси, Килиан Мбапе, Неймар и компания могат да се справят с предизвикателства заедно. 

Снимка: Reuters

"Аякс" и "Борусия" Дортмунд ще си съперничат за първото място в своята четворка, след като не допуснаха грешки в предишните си два мача.

Безспорно феновете на футбола в Милано ще треперят и ще стискат палци за своите любимци - и от "Милан", и от "Интер". И двата тима се нуждаят от животоспасяващи точки. 

Снимка: Reuters

"Росонерите" не успяха да спечелят нищо срещу "Ливърпул" и "Атлетико" Мадрид. Ред е на негостоприемния "Порто". Тимът от Португалия със сигурност няма да се даде без бой и ще брани третото си място във временното класиране със зъби и нокти. 

Снимка: Reuters

В същото време "Интер" приема приятната изненада в турнира "Шериф". Отборът от Молдова успя да вземе скалпа на "Реал" Мадрид и "Шахтьор" Донецк, а сега потрива ръце за още един успех!

Без съмнение дербито на кръга днес е между "Атлетико" и "Ливърпул" в Мадрид. Двата тима се срещнаха на осминафинал през 2020 г. и след два напрегнати мача и продължения испанците продължиха напред в надпреварата. Фаворит няма, въпреки че мърсисайдци със сигурност се радват на изключително ефективна игра в последните седмици. 

Снимка: Reuters

Последен, но не по важност, е мачът между "Шахтьор" Донецк и "Реал" Мадрид. Двете "жертви" на дебютанта "Шериф" ще се опитат да оправят нещата и да натрупат точки. Кой обаче ще сполучи?

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com