на живо

Шампионска лига: Ще успее ли "Байерн" на поправителния срещу ПСЖ?

Ще видим ли подвиг на "Порто" срещу "Челси"?

Reuters

Само няколко часа ни делят от неизбежното - от четири отбора да оцелеят два! Шампионската лига отново е тук и е време да разберем кои ще са полуфиналистите в най-силния европейски клубен турнир!

Предстоят реванши! При това зрелищни!

Снимка: Reuters

Шампионът от миналата кампания "Байерн" Мюнхен е ранен. На своята цев го прихвана френският "Пари Сен Жермен". Двата тима играха на финал преди няколко месеца, а парижани потриват нетърпеливо ръце за отмъщението!

Първо действие в четвъртфинала завърши с победа за футболистите на Маурисио Почетино, при това в Мюнхен - 3:2. Днес (13 април) е време за втората среща на "Парк де пренс". В своя мач номер 100 в елиминациите на Шампионската лига (само "Реал" до сега има трицифрен актив от такива срещи), "Байерн" се надява, че ще може отново да покаже класа. За целта на германците са им нужни два безответни гола.

Снимка: Reuters

Но пък и младата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе мечтае за още и още! Особено след като в първата среща вкара 2 за своя тим.

И докато домакините ще могат да разчитат на Марко Верати и Алесандро Флоренци, които са излекувани от коронавирус, "Байерн" отново ще трябва да се справя с оредели редици. Голмайсторът Роберт Левандовски продължава да лекува травма в коляното. Няма ги и Серж Гнабри, Корентен Толисо, Дъглас Коста и Марк Рока.

С месеци в Париж чакат отмъщение за загубата във финала! Ще го получат ли сега?

Снимка: Reuters

В същото време в Севиля "Челси" ще бъде символичен домакин на "Порто". В първия мач, който също се игра на испанска земя заради ограниченията при пътуване от Великобритания заради коронавируса, лондончани победиха с 2:0. 

Снимка: Reuters

"Порто" отново мечтае да прескочи четвъртфиналите. Направи го за последно през сезон 2003/2004, когато прибра и трофея. "Челси" обаче е във видим подем! След като Томас Тухел застана начело, "сините" са доста по-уверени и трупат успех след успех!

Дали това привидно спокойствие няма да им изиграе лоша шега на тима? 

Снимка: Reuters

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com