на живо

Шампионският шпалир преди разгрома (ГАЛЕРИЯ)

От "Манчестър Сити" приветстваха първенецът в Англия "Ливърпул"

В "Манчестър Сити" изпълниха джентълменския си дълг преди зрелищно да отупат "Ливърпул" с 0:4. 

Както мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола обеща, футболистите и треньорите в тима приветстваха с аплодисменти своя съперник. "Ливърпул" стана шампион на английската Висша лига след 30 години чакане. 

Снимка: Getty Images

По традиция, в първия мач, след като научиха добрата новина ("Ливърпул" стана недостижим на върха, след като "Челси" победи "Сити"), мърсисайдци бяха посрещнати на терена с шампионски шпалир. Съдбата направи така, че с тази задача трябваше да се заемат от тима, който беше им беше основен конкурент за първото място.

Заради коронавируса, който прекъсна първенството за 3 месеца, всички мачове продължават да се играят без публика по трибуните. За това само футболистите на "Сити" приветстваха новите шампиони. Те първи заеха местата си от двете страни на изхода към терена и ръкопляскаха на излизащите им съперници. 

Снимка: Getty Images

Това, че "Ливърпул" стана шампион обаче изобщо не уплаши "гражданите". В крайна сметка те победиха с разгромното 4:0. А след мача Гуардиола заяви в шеговит тон: "Можехме да вкараме още голове. "Ливърпул" изпиха доста бира през седмицата"