на живо

"Шарли Ебдо" се подигра на антиваксъра Джокович

Френският сатиричен седмичник публикува провокативни карикатури

Сагата с неваксинирания срещу COVID-19 Новак Джокович, чиято виза за Австралия беше анулирана за втори път, намери своето място и в страниците на френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо". Изданието публикува серия от карикатури, чрез които осмя неуспешните опити на световния №1 в тениса да вземе участие в Australian Open.

"Дали не ставаме свидетели на бъдеща дипломатическа криза между родината на Джокович - Сърбия, и Австралия? Тенисистът, смятащ се за недосегаем, отиде в Австралия, за да играе без ваксинационен план и видя как изхвърлят визата му на боклука, а сега е под изолация в хотел, очаквайки вероятно да бъде депортиран. Ела във Франция, Джоко! Тук ще бъдещ щастлив сред нашите антиваксъри!", пишат от изданието и озаглавяват материала си "Новак Джокович заслужава най-доброто", изобразявайки как той е спрял ваксина с ракетата си.

Следват три провокативни карикатури. В първата сръбският тенисист е на корта, но очаква топките не от момче край мрежата, а от ковид пациент на легло, който съжалява, че не се е ваксинирал. Надписът гласи: "Да му дадем момчетата за топки, които заслужава".

Във втората Джокович рекламира шапка с образа на Бриджит Бардо - популярната френска актриса, която отказва да се ваксинира. Надписът е "Да му дадем спонсорите, които заслужава".

Третата карикатура праща Джокович да играе в гробище, пълно с ковчези с антиваксъри. Надписът е "Да му дадем земята, която заслужава".