на живо

Шави: Искам да изградя "Барселона" от нулата

Бившият халф вече е готов да поеме отбора

Getty Images/Guliver Photos

Само преди два месеца Шави Ернандес отказа да застане начело на "Барселона", защото не се чувстваше готов. Бившият халф обаче вече е развълнуван от мисълта да направи тази огромна стъпка в треньорската си кариера, но иска да изгради отбора от нулата.

Шави прекара 17 сезона като играч на каталунците. С тима той спечели осем титли в Ла Лига и четири пъти вдигна трофея в Шампионската лига.

В момента той е треньор на катарския "Ал Сад".

"Убеден съм, че искам да се върна в "Барселона". Само мисълта за това успява да ме развълнува. Мисля, че имам какво да дам на играчите като треньор", каза бившият халф пред испанско издание.

След уволнението на Ернесто Валверде през януари, Шави бе големият фаворит за треньорския пост, но отказа и тогава бе избран Кике Сетиен.

"Искам да участвам в проект, който да започне от нулата и решенията да зависят от мен. Така си представям нещата. Искам да работя с хора, на които вярвам и сме лоялни един към друг. При мен не може да има негативизъм и лоши чувства в съблекалнята", добави Шави.

Според бившият капитан, "Барселона" все още разполага с най-добрите играчи на своите постове като вратаря Марк-Андре тер Стеген, централния бранител Жерар Пике и Лионел Меси.

"Тимът се нуждае от крила. Бих взел Неймар, защото той е страхотен играч. "Барселона" не се нуждае от много футболисти, а просто от крила като тези на "Байерн". Ако питате мен - Джейдън Санчо или Серж Гнабри", добави той.

bTV призовава: останете си вкъщи!