на живо

Шефът на ФИФА благодари на Борислав Михайлов

Джани Инфантино изпрати специално писмо до футболната централа

Ладислав Цветков

Президентът на Световната футболна централа (ФИФА) Джани Инфантино е изпратил благодарствено писмо до Българския футболен съюз. В него той отчита големия принос за развитието на този спорт на локално и международно ниво на бившия президент на БФС Борислав Михайлов.

В краткото послание, публикувано в официалния сайт на българската централа, се казва, че Михайлов е показал отдаденост към футбола, а Инфантино очаква с нетърпение тяхна следваща среща.

Ето и целия текст на писмото:

"Скъпи Борислав,

След решението ти да подадеш оставка от позицията си на президент на Българския футболен съюз през октомври, бих искал да ти благодаря от името на международната футболна общност за всеотдайната работа и множеството проекти, които осъществи начело на БФС последните 14 години.

Чрез всички свои действия и резултатите от тях, ти успя да съществено да допринесеш за развитието на нашия спорт и за популяризирането на футбола в страната си, в Европа и в целия свят.

Заради всичко това държа отново да ти благодаря за изключителната отдаденост към любимия ни спорт. Желая ти всичко най-добро занапред и нямам търпение скоро отново да се срещнем.

Искрено твой,
Джани Инфантино"

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС през ноември, след като министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата няма да работи с централата, докато той е начело. Бившият вратар на националния отбор застана на президентския пост през 2005 г.