на живо

Шефът на "Реал": Ако Неймар дойде при нас, може да спечели "Златната топка"

"Всеки знае, че искам да го привлека в отбора", каза Флорентино Перез

Reuters

Президентът на "Реал" Мадрид Флорентино Перез заяви, че шансовете на бразилската звезда Неймар да спечели "Златната топка" ще се увеличат драстично, ако той подпише с "белите".

"Ако дойде в Мадрид ще му е по-лесно да спечели "Златната топка". "Реал" е отбор, който предоставя всичко необходимо на добрите играчи. Всеки знае, че имаше момент, в който исках да привлека Неймар в тима", заяви Перез.

Неймар напусна "вечния враг" "Барселона" и подписа с "Пари Сен Жермен" през летния трансферен прозорец. Сделката беше на стойност 222 млн. евро, което направи бразилеца най-скъпият футболист в историята. В последните седмици се засилиха спекулациите, че Неймар ще се завърне в "Примера дивисион", но с екипа на "Реал".

Перез не пропусна да поздрави и своята звезда Кристиано Роналдо за петия му приз "Златна топка", който му беше връчен вчера (7 декември) в Париж.

"Кристиано Роналдо е наследник на Алфредо ди Стефано. Чест е да разчитам на толкова добър футболист. Той живее за играта, иска да стане най-добрият за всички времена. Не се отличава само с талант, а и с работа. Той е пример за подражание", не пести добри думи Перез.