на живо

Шефът на съдиите: Дузпа за "Левски" имаше, но оставка няма да подам

"Клубовете да забравят, че могат да си избират рефери!", заяви Йордан Сталев

Lap.bg

Председателят на съдийската комисия към Българския футболен съюз - Йордан Сталев, заяви, че претенциите на "Левски" за неотсъдена дузпа в мача с "Черно море" са основателни, но той няма да подаде оставка заради претенциите на "сините".

След отпадането си от Купата на България от стадион "Георги Аспарухов" излязоха с декларация, в който се казва, че се чувстват ощетени от решенията на реферите и искат смяна на ръководството и трима съдии да не получават наряди за техните мачове.

"Левски" могат да искат, каквото си искат. Аз съм избран от изпълкома на БФС и съм назначен от Борислав Михайлов. Докато президентът не реши аз да бъда сменен, нещата ще се случват така, както се случват. Всички клубове да забравят, че могат да си избират реферите. Докато аз съм председател на съдиите, това няма да се случи. Всеки може да има каквито си иска желания, но Кабаков, Тодоров, Стоянов и всички останали съдии в Първа лига, тогава когато аз и Съдийската комисия преценим, ще свирят мачове на "Левски". Не приемам никакви ултиматуми от клубовете, въобще не ме интересува на кой какво му харесва. Аз съм независим, комисията е независима, тя е част от структурите на БФС. Точно тази независимост обаче явно им пречи на клубовете, защото те не могат по никакъв начин да влияят", заяви Сталев в отговор на "Левски".

Снимка: Lap.bg

Сталев заяви, че Ивайло Стоянов ще получи наказание за пропуснатото отсъждане.

"Има дузпа на "Черно море" - "Левски" и Ивайло Стоянов трябваше да отсъди такава. Реферът беше залегнал за нарядите за следващия кръг, но след тази ситуация вече него го няма в тях. Това е вътрешно решение и не е редно да коментирам колко време е наказан. В определени ситуации реферите имат проблем с отсъждането на дузпи. Но ние ще работим за предотвратяване на тези слабости. Така или иначе, идеален човек няма. Моето мнение във връзка с тази декларация на "Левски" е, че тя е несериозна. Това е най-меко казано. В нея не виждам нещо, заради което те имат причина да се оплакват", добави още той.