на живо

Шефът на съдиите: Нямаше дузпа срещу "Левски", Попов е с много добра оценка (ВИДЕО)

"Друг рефер не отсъди две явни дузпи", заяви Костадин Гергинов

Lap.bg

Шефът на съдиите Костадин Гергинов подкрепи рефера Никола Попов за решението му да отмени дузпа за ЦСКА 1948 срещу "Левски" и да покаже жълт картон за симулация. Според Гергинов решението е правилно, макар и взето след корекция.

Той добави, че най-голямата грешка за кръга е допусната от друг рефер, който не отсъдил две явни дузпи. Въпреки неточностите, Гергинов е убеден, че няма нужда Първа лига да потърси международни съдии, а трябва да се гласува доверие на наличните.

Снимка: Lap.bg

"Спорeд мен нямаше дузпа, а решението, което взе Никола Попов след корекцията си, е правилно. Ситуацията е много далеч от асистент-съдията, тялото на вратаря не позволява да види каквото и да било, а и, както казва УЕФА в своите препоръки, съдията трябва да има кураж да вземе решение. Той го намери този кураж да бъде смел."

"Най-голямата грешка не е допусната от Никола Попов. Имахме преди това друг съдия, който не отсъди две явни дузпи. Попов допусна грешка с това, че промени решението си. Допустимо е от правилника преди играта да бъде подновена. Аз разговарях с него и думите му буквално бяха, че за него е имало симулация. Превъртял е на видео в главата си ситуацията и е преценил, че има симулация в случая."

"Заради тази грешка и за един жълт картон оценката му е намалена. Не е отлична, но е много добра и затова той получава наряд за Купата на България.", заяви Гергинов, като отказа да уточни каква е оценката на Попов.

Снимка: Lap.bg