на живо

Шефът на съдиите се извини на ЦСКА, наказва виновника

Футболистът на "Ботев" се оказа изкусен симулант, обяви Петър Петров

Реферът Волен Чинков, който свири двубоя между ЦСКА и "Ботев" Пловдив (1:1) през уикенда, е изваден за неопределено време от нарядите за Първа лига. Той отсъди изключително спорна дузпа в полза на "жълто-черните", която впоследствие бе превърната в гол от Тодор Неделев.

"Извинявам се на ЦСКА за грешката. Играчът на "Ботев" се оказа изкусен симулант - коментира председателят на Съдийската комисия към БФС Петър Петров. - Би било нагло, ако видите този рефер да свири някой от следващите мачове. Всеки, който повлияе на резултата, ще седне на резервната скамейка".

След двубоя ръководството на "червените" настоя за оставката на Петров. Той обаче обяви, че не възнамерява да напуска поста.

"Ние се отлепихме от дъното. През 2015 г. нашите съдии нямаха никакви назначения в групова фаза, да не говорим за световни квалификации. Тази година имаме сериозен прогрес и подобрение. Във вътрешния шампионат има какво да работим. Да, всички казват, че сме хора и грешим, но не е добре", добави още бившият страничен арбитър.