на живо

"Шефилд Юнайтед" получи извинение за незачетения гол

Технологията на голлинията не проработи в първия мач от Висшата лига след подновяването

Reuters

"Шефилд Юнайтед" и "Астън Вила" сложиха началото на доиграването на сезона в английската футболна Висша лига с нулево равенство и... извинение от страна на отговорниците за Технологията на голлинията.

През първото полувреме на мача на "Вила Парк" вратарят на домакините Нилан успя да улови топката, но видимо пристъпи с нея зад голлинията. Съдията обаче не зачете гола, тъй като не получи потвърждение от Технологията на голлинията. 

Гафът не остана незабелязан, а отговорниците за технологията обясниха, че за пръв път срещат такъв проблем в над 9000 мача. Проблемът всъщност идва от факта, че всичките 7 камери, които следят дали топката е преминала голлинията, не са успели да я засекат, тъй като пред тях е имало футболист.

"С такъв казус не сме се сблъсквали при всички предишни 9000 мача, в които е използвана технологията. Системата беше тествана по всички правила преди мача и беше потвърдено, че тя работи. Тя работеше и след тази ситуация. Извиняваме се на Висшата лига, "Шефилд Юнайтед" и всички засегнати лица", се казва в официално съобщение на отговорниците.

Проблемите с технологията очаквано вбесиха феновете, които пък попитаха защо не се е намесила системата VAR.