на живо

"Шефилд Уензди" иска да привлече български талант през лятото

Шефът на академията на английския клуб разкри за напреднали преговори с "Локомотив" Пловдив

Директорът на футболната академия на английския гранд "Шефилд Уензди" - Грег Батън, съобщи, че преговорите за подписа на 15-годишния талант на "Локомотив" Пловдив Ияд Хамуд са в напреднала фаза и се очаква нападателят да бъде трансфериран още през лятото на 2017 г.

Преди седмица Батън е посетил България и е разговарял с агента на Хамуд, като е останал изключително доволен от разговорите, съобщават английски медии. Ияд изкара един пробен период при "кукумявките" през 2016 г., като вкара 4 гола за англичаните.

"Говорихме открито с шефовете на "Локомотив". "Шефилд Уензди" искат да стартират преговори за привличане на момчето. Целта им е Ияд да подпише с клуба през летния трансферен прозорец, когато футболистът е на възраст, в която може да се осъществи международен трансфер", каза неговия агент Антъни Раво.

Иян Хамуд вече има няколко мача за мъжкия тим на "смърфовете". Той направи своя дебют срещу "Ботев", като стана вторият най-млад футболист, играл в родното първенство след Янко Кирилов от "Левски", който дебютира през далечната 1961 г. на 15 години, 2 месеца и 11 дни.