на живо

Шефовете на "Рома" мъмрят треньора заради интервю

Фонсека говорил пред португалско издание без знанието на ръководството

Ръководството на италианския "Рома" - съперник на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа, е недоволно от треньора Пауло Фонсека, пишат медиите на Апенините. Причината обаче не са резултатите на "римските вълци", а интервю на португалския специалист пред вестник "Рекорд" в родината му.

Наставникът на "джалоросите" се оплаква от взетите решения през летния трансферен прозорец и от липсата на стабилност в клуба.

"Аз съм човек, който винаги гледа оптимистично на нещата, но осъзнавам каква е реалността. В Серия "А" има далеч по-стабилни клубове и те инвестират повече от "Рома". Да не забравяме също, че от месеци нямаме спортен директор, а това повлия на способността ни да водим преговори с играчи.", казва Фонсека.

Според "Гадзета дело Спорт", в "Рома" са изразили разочарованието си от интервюто, дадено без тяхно разрешение. Така, ако тимът от Вечния град не спечели домакинството си на "Беневенто" тази вечер, Фонсека може да се приближи до изхода на "Олимпико".

"Рома" приема ЦСКА на 29 октомври във втория кръг от груповата фаза в Лига Европа, а ответният сблъсък в София, от последния кръг, е насрочен за 10 декември.