на живо

Шефовете в "Левски" отчетоха по-малко дългове, но разгневиха феновете

Кирил Ивков е новото попълнение в Надзорния съвет. Ще си партнира със Спас Русев и сина му

Lap.bg

Фен организацията на "Левски" - Тръст "Синя България", определи като фарс Общото събрание на акционерите в клуба, което се проведе днес (20 февруари) в Зала 6 на Националния дворец на културата.

Членовете на организацията протестираха против нежеланието на мажоритарния акционер Спас Русев и спортния директор на тима, на когото бяха прехвърлени част от акциите на бизнесмена - Даниел Боримиров, да има обсъждания по всяка точка от дневния ред и напуснаха срещата още в самото начало.

"Феновете, които имат инструмент, ще поискат ново общо събрание на клуба. Като член на Тръста, ще предложа да бъдат взети мерки, за да не бъде унищожен "Левски", заяви Васко Колев, след като напусна събранието.

Снимка: Lap.bg

"Аз не мога да разбера феновете, защото това, което те искаха, беше предвидено в точка "Разни". Те желаеха да разискват трета точка, ако не се лъжа, а ние бяхме предвидили тази дискусия за накрая. Разбира се, нашите фенове винаги са добре дошли, заявяват го най-откровено. Няма да водя комуникация чрез медиите. Когато пожелаят, могат да дойдат на "Герена". Знаят ми и телефона. Нека да направим една такава среща", отговори им Боримиров след края на събранието.

Иначе на срещата беше приета една промяна в Надзорния съвет на клуба. Четирикратният шампион на България с "Левски" - Кирил Ивков, ще си сътрудничи в него със Спас Русев и сина му Евгени. Той влиза на мястото на Диян Петков, който ще се насочи към държавна работа. 

„Хубавата новина е назначаването на господин Ивков в Надзорния съвет на дружеството, както и голямата дискусия, проведена с акционерите за състоянието на клуба и перспективите пред него. Състоянието от финансова гледна точка не е много добро, това е известно. Темата със задълженията обикаля по медиите отдавна. Важното за нас като ръководство е, че представихме накъде отива той и какво трябва да направим оттук нататък", каза финансовият директор на "сините" Красимир Иванов.

Пред Общото събрание той отчете намаляване на дълговете на клуба с повече от 6 милиона лева. В момента "Левски" дължи 18 милиона, а тази сума е намаляла най-вече благодарение на рекламния договор с телекомуникационна компания, който шефовете подписаха наскоро.

"Въпросът е "Левски" да е стъпил на една стабилна основа и да работи върху това за в бъдеще да се представяме по-добре като клуб и организация. Дали може да има проблеми около лиценза за Първа лига? Не. Няма плащания по отношения на лиценза, които да трябва да се покриват спешно", успокои Иванов. 

Мажоритарният собственик Спас Русев не застана пред медиите след Общото събрание, но финансовият директор заяви, че предвид намаляващите задължения на клуба, неговото влияние е очевидно.