на живо

Шестима отпаднаха от състава на националния отбор по волейбол

На 5 и 6 януари "лъвовете" ще изиграят още 2 контроли със Северна Македония

volleyball.bg

Шестима волейболисти отпаднаха от състава на мъжкия национален отбор преди вторите контроли със Северна Македония и квалификациите за европейското първенство в средата на януари.

Селекционерът Силвано Пранди обяви, че няма да разчита на Владимир Станков, Гордан Люцканов, Георги Петров, Илия Петков, Светослав Гоцев и Жулиен Георгиев. 

Снимка: volleyball.bg

Гоцев все още не е готов за игра след като лекува контузия в рамото. Станков, Люцканов, Петров и Петков ще продължат да тренират с клубните си тимове. Те ще бъдат извикани, ако се наложи.

На 5 и 6 януари националния тим ще изиграе още 2 контроли със Северна Македония, този път в София. Преди дни в Скопие "лъвовете" постигнаха 2 победи.

Националният тим се подготвя за участие в квалификациите за европейското първенство, което трябва да се проведе през 2021 г. От 12 до 17 януари избраниците на Силвано Пранди ще бъдат в Израел, където ще се изправят срещу домакините и Австрия. В миналото издание на първенството на Стария континент България завърши на 11-о място в крайното класиране. 

Ето и целия състав на националния тим:

Разпределители:
Георги Братоев
Георги Сеганов

Диагонали:
Цветан Соколов
Димитър Димитров

Посрещачи:
Тодор Скримов
Мартин Атанасов
Аспарух Аспарухов
Александър Николов

Централни блокировачи:
Николай Николов
Алекс Грозданов
Николай Къртев
Стефан Чавдаров

Либера:
Владислав Иванов
Петър Каракашев