на живо

Шок: Икер Касияс напуска Реал

Легендата се разделя с клуба след 26 години на "Бернабеу"

Getty Images/Guliver Photos

Испанската национална телевизия взриви футболна Европа с новината, че символът на Реал (Мадрид) Икер Касияс напуска клуба. Според информацията ръководството на "кралете" и легендата на отбора са постигнали споразумение за прекратяване на договора по взаимно съгласие. Сегашният контракт на Касияс е до лятото на 2017 година.

Макар и шокираща, в новината има и доста логика, тъй като в последните сезони именно Касияс бе причината за редица скандали в отбора, които повлияха и на представянето на
"белите" на терена. През сезон 2013/14 "Свети Икер" бе резерва на Диего Лопес, но последният бе продаден в Милан, въпреки недоволството на феновете, именно за да бъде освободено титулярното място за Касияс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През изминалата кампания обаче той отново не бе убедителен в изявите си, а по всичко изглежда, че и слуховете за привличането на Давид Де Хеа от Манчестър Юнайтед ще се окажат истина.

Така Касияс рискува отново да търка пейката, а ако стане свободен агент със сигурност ще си намери отбор, в който да играе редовно. Кейлор Навас пък отново ще бъде резервен вратар на Реал през новия сезон.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Все още няма потвърждение на информацията, нито от Реал, нито от легендарния вратар. Сериозен интерес към Икер проявяват Арсенал, Бешикташ, Рома и Интер, но със сигурност на опашката за неговия подпис ще се наредят още десетки топ клубове от целия свят. Не е изключено той да заиграе в САЩ или страна от далечния изток.