на живо

Шокиращ гол на вратаря Алисон измъкна "Ливърпул" в края

Мърсисайдци с драматичен успех с 2:1 над "Уест Бромич"

Getty Images

Гол на вратаря Алисон в самия край на двубоя донесе успеха с 2:1 за "Ливърпул" срещу "Уест Бромич" в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига. Драматичната победа запази жива мечтата на мърсисайдци за участие в Шампионската лига през следващия сезон.

С трите точки тимът на Юрген Клоп събра 63 - една по-малко от четвъртия "Челси" и е на 3 от заемащия третата позиция "Лестър". В следващия кръг обаче конкурентите на "Ливърпул" се сблъскват в Лондон, докато Юрген Клоп и компания гостуват на "Бърнли".

Снимка: Getty Images

Днес вече изпадналият от елита "Уест Бромич" поведе изненадващо в 15' с попадение на Хал Робсън-Кану, но Мохамед Салах изравни в 33' с 22-ия си гол от началото на кампанията.

"Ливърпул" владееше инициативата, "Уест Бромич" обаче не се пречупи до петата минута от добавеното време, когато тръгналият напред страж Алисон засече с глава центриране на Трент-Александър Арнолд от корнер.

Голът на Алисон е първият на вратар с екипа на "Ливърпул" в над 129-годишната история на "червените". От шестимата на този пост, отбелязвали попадение във Висшата лига, бразилският национал е първият, който се разписва с глава.

Снимка: Getty Images