на живо

Шокиращ развой на първия четвъртфинал за Купата на Краля (ВИДЕО)

Носителят на трофея отпадна от отбор, от който не беше губил в последните 45 години

Twitter

"Гранада" се класира за полуфиналите за Купата на Краля за първи път от повече от половин век. "Рохибланкос" елиминираха миналогодишния победител в турнира "Валенсия" след драматичен успех у дома с 2:1, дошъл след гол от дузпа в добавеното време.

В 3-ата минута Роберто Солдадо откри резултата за "Гранада", чиято последна победа срещу "прилепите" беше регистрирана преди повече от 45 години. Футболистите на Диего Мартинес можеха да си осигурят комфортна преднина преди почивката, но късметът не беше на тяхна страна. Изстрели на Димитри Фулкие и на Янхел Ерера срещнаха лявата греда на вратата, пазена от Жауме Доменек.

"Прилепите" нанесоха удара си в края на първото полувреме, когато Родриго засече центриране на Франсис Коклен. Малко преди това гол на испанския национал не беше зачетен заради тънка засада, установена след намесата на ВАР.

След почивката играта на "Естадио Нуево Лос Карменес" не беше толкова динамична и рядко се стигаше до голови положения. Развръзката настъпи в добавеното време, когато Жауме Коста игра с ръка при центриране от ъглов удар. Главният съдия Хосе Луис Гонсалес Гонсалес отсъди дузпа, след като се консултира със системата за видеоповторения.

Роберто Солдадо запази хладнокръвие при изпълнението на 11-метровия наказателен удар и класира "Гранада" за полуфиналите, които ще е играят в два мача и ще бъдат излъчени в каналите на bTV Media Group.