на живо

Шотландия ни изнесе лекция на европейското първенство по минифутбол, ще трябва да бием шампиона

Нуждаем се от задължителна победа срещу Румъния утре

Отборът на Шотландия ни предаде истинска лекция и ни разгроми с 5:2 във втората среща на България от Европейското по мини футбол във Врсар, Хърватия.

Така съдбата ни вече не е изцяло в нашите ръце, като оставаме с 1 точка от първите си два мача в група "В" на турнира. Остава ни срещата с европейския шампион Румъния, която със сигурност трябва да спечелим, за да имаме някакви шансове. Има го вариантът обаче дотогава да сме вече и фактически отпаднали от надпреварата.

Отборът ни отново бе подкрепян от вярна агитка по време на цялата среща, независимо от развоя на резултата и скованата игра на нашите футболисти след изравнителния гол на шотландците.

Британците, за които се смята, че са доста силов отбор, всъщност си личи, че са добавили доста дисциплина, бързина и ефективност в играта си. Те през цялото време ни превъзхождаха при атаките си, когато си личеше, че сякаш числено предимство.

А срещата започна отлично за нас. Още в 3-ата минута Заприн Голачки наниза третия си гол в турнира, след като засече отблизо центриране от фаул на капитана Стоил Фърцов. 

След гола България продължи да играе с бързина, с топки по земята. Шотландците обаче имаха късмета да вкарат с първия си удар към вратата и в 12-ата минута резултатът беше изравнен. Точен бе Джоузеф Андрю. Още в следващата атака страхотна грешка на нашите позволи на Андрю тотално да обърне резултата. 

След това играта на нашите леко по леко рухна и почнаха да се търсят нападателите с високи топки, които лесно бяха отнемани от здравите физически шотландци. 

До почивката резултатът се запази, но през втората част играта на нашия тим не се забърза. Нови грешки в нашата отбрана позволиха на Крис Малоун да ни накаже с технични удари в 26-ата и 33-ата минута. С безпощаден шут един от най-добрите за България, Спас Милушев, върна едно попадение за 2:4 няколко минути преди края. Пробив през центъра обаче позволи на капитана Ийън Андерсън да ни довърши с пети гол. 

Важният мач с Румъния пък е утре от 16:00 часа българско време. Трябва ни задължителна победа.