на живо

Шотландски съдии ръководят Лудогорец - Реал (Мадрид)

42-годишният Крейг Томпсън ще взима решенията в мача на ст. "В. Левски"

Мачът от втора група на Шампионска Лига между Лудогорец и Реал (Мадрид) в сряда на ст. "В. Левски" ще бъде ръководен от шотландски съдии. Главен рефер ще е 42-годишният Крейг Томпсън, който е в листата на топ съдиите на ФИФА от 2003 година насам. Въпреки това той не бе сред реферите, които свириха мачове на световното първенство в Бразилия през лятото. Любопитен факт е, че истинската професия на Томпсън е юристконсулт.

През миналия сезон той е ръководил два мача от най-авторитетния клубен турнир в света, но в първия кръг от груповата фаза на настоящото издание не получи наряд за нито един от 16-те двубоя.

В кариерата си Томпсън все пак е свирил и една среща с българско участие. На 10 юли 2007 година шотландецът е главен съдия на мача между младежките национални отбори до 21 години на Белгия и България, завършил 1:1.

Негови помощници в мача на ст. "В. Левски" ще бъдат Алън Мълвани, Деймиън МакГрейт, Стивън МакЛийн и Кевин Кланси. За четвърти арбитър е определен Дейвид МакГийчи.

Мачът между Лудогорец и Реал (Мадрид) ще бъде излъчен пряко по bTV Action в сряда от 21:45. Коментарното студио по RING.BG започва в 20:00, а по bTV Action от 21 часа.