на живо

Шоу на Мемфис Депай осигури комфортна победа на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

Новият футболист на "червените дяволи" се отличи с два гола и асистенция

Getty Images/Guliver Photos

Манчестър Юнайтед победи Брюж с 3:1 в първи мач от плейофния квалификационен кръг за участие в груповата фаза на Шампионска лига. "Червените дяволи" ще пътуват до Белгия след седмица с добра преднина, но това надали успокоява мениджърът Луис Ван Гаал, тъй като на моменти представянето на отбора му не бе на нужното ниво. Разликата в двубоя на "Олд Трафорд" направи привлеченият от ПСВ Айндховен атакуващ полузащитник Мемфис Депай, който отбеляза два прекрасни гола и асистира за третото попадение на Маруан Фелайни.

За да стигне до успеха обаче Юнайтед трябваше да преодолее кошмарно начало на срещата. В 8' Майкъл Карик опита да изчисти топката при центриране в наказателното поле, но вместо това я изпрати неспасяемо във вратата на Серхио Ромеро.

Домакините обаче реагираха бързо, изравнявайки в 13'. Мемфис Депай получи подаване от Карик и показа брилянтна техника, елиминирайки двама защитници на Брюж още с второто си докосване. Холандецът навлезе в наказателното поле и нанесе точен изстрел за 1:1, вкарвайки първото си попадение с екипа на "червените дяволи" в официален мач.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В следващите минути домакините бяха по-добрият отбор на терена, но не стигнаха до чисто голово положение. Все пак малко преди края на почивката Мемфис отново загатна за великолепните си умения и огромния си потенциал. Той отбеляза втори гол с прекрасен фалцов удар от границата на наказателното поле.

В 64' холандецът получи перфектен шанс да оформи своя хеттрик. Центриране на Люк Шоу бе омекетено по изключително техничен начин от Уейн Рууни, но Депай стреля много неточно от десетина метра.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Десет минути преди края ситуацията за Брюж стана още по-тежка, след като централният защитник Мехеле получи втори жълт картон и напусна терена. Това даде възможност на домакините да натиснат в търсене на трети гол, който падна буквално в последната секунда на мача.

При последната си атака в триминутното добавено време Депай центрира великолепно към резервата Маруан Фелайни, който от близка дистанция реализира първия си гол за сезона. Любопитно е, че белгиецът се появи в игра в 84' и това бяха първите му десет минути официален футбол за новия сезон.

Така Юнайтед постигна победа при завръщането си в турнира, след като през миналия сезон "червените дяволи" пропуснаха участие в надпреварата за първи път от сезон 1995/96. Брюж пък се отдалечи от мечтата си за първо участие в груповата фаза от 2005 година, допускайки девета загуба в 12 гостувания на английски отбори в историята си.

Реваншът на "Ян Брейделщадион" в Брюж е след седмица.