на живо

Шоу на Неймар доближи Барселона до осминафиналите в Шампионска лига (ВИДЕО)

Фестивал на ефектните изпълнения на "Камп Ноу"

Шоу на Неймар доближи Барселона до осминафиналите в Шампионска лига (ВИДЕО)

Барселона не допусна изненада в домакинския си мач срещу БАТЕ Борисов от груповата фаза на Шампионска лига и спечели с лекота с 3:0 на "Камп Ноу".

Много силно за каталунския тим игра Неймар, който се отчете с два гола и една асистенция.

"Блаугранас" поеха контрола от първата минута и започнаха да създават положение след положение пред вратата на Сергей Черник. В началните минути добри възможности за откриване на резултата се откриха пред Неймар и Луис Суарес. Първият гол падна в 31-ата минута, когато Неймар реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Филип Младенович срещу Мунир. Последният се бе появил в игра малко преди това на мястото на получилия контузия Иван Ракитич. Малко преди почивката Адриано уцели гредата.

След почивката надмощието на Барселона доведе до нови два гола във вратата на Черник. Неймар правеше каквото си поиска с беларуската отбрана, а през второто полувреме се активизира и Луис Суарес. В 60-ата минута уругваецът се разписа след асистенция на бразилския национал. В 68-ата минута Суарес нацели гредата, а в 83-ата след мълниеносна атака Неймар оформи крайния резултат.

Барселона се утвърди на лидерската позиция в пета група с актив от 10 точки и се нуждае само от още една, за да си гарантира и на теория участие във фазата на елиминациите.