на живо

Щабът на Шифрин с ВИП места на... дърво до пистата (ВИДЕО)

Екстремно катерене по време на състезанието от Световната купа в Банско за по-добра видимост

Щабът на Шифрин с ВИП места на... дърво до пистата (ВИДЕО)

Американката Микаела Шифрин спечели два от стартовете от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско. Оказва се, че за доброто представяне на скиорката у нас (а и не само), си има тайни. Една от тях се крие във... високи дървета около пистата.

Преди всеки старт на носителката на 3 Големи кристални глобуса, поне двама души от екипа ѝ се качват на върха на някое от дърветата около пистата. За целта използват оборудване за влизане в отвесни пространства на пещери.

Снимка: Ладислав Цветков

Целта е да се заснеме от най-добра гледна точка представянето на състезателката. Това видео служи за анализиране на карането на Шифрин. И явно работи доста добре, защото през настоящия сезон тя вече натрупа 6 успеха и е само на 1 победа от постижението на австриеца Марсел Хиршер, който в цялата си кариера има 67 първи места в стартове от Световната купа.

Щабът на Шифрин като нищо може да патентова този метод, тъй като само там са достатъчно смели, за да се катерят по този начин на дърветата около пистата. Смелчаците остават горе през цялото време, въпреки че представянето на американката се заснема и от официалните камери по трасето.