на живо

Щастливо промъкване за "Динамо" Загреб в групите на Шампионска лига

"Залцбург" - "Динамо" Загреб 1:2 (2:3)

БГНЕС

"Динамо" Загреб се класира за груповата фаза на Шампионската лига. Хърватите се промъкнаха с голям късмет напред, след като отстраниха след продължения "Залцбург".

Преди реванша в Австрия двата отбора бяха завършили 1:1 в Загреб и австрийците имаха предимството от гол на чужд терен. "Залцбург" поведе в 22-та минута на домакинството си със страхотно изработен гол на Валентино Лазаро.

Първата част премина под тоталната доминация на "Залцбург", а през второто полувреме отново изглеждаше, че австрийците държат нещата под контрол. Те имаха основателни претенции за дузпа в средата на втората част, когато Леонардо Сигали игра с ръка в наказателното поле, но съдията от Шотландия подмина ситуацията.

Така се стигна до 87-та минута, когато "Динамо" изравни. Жуниор Фернандес засече центриране отдясно и след рикошет топката нахлу в мрежата.

Това вкара мача в продължения. В 95-та се стигна и до втори гол за "Динамо" след безобразна грешка в центъра на защитника Лайнер. Голът бе вкаран от Ел Соудани.

До края "Залцбург" така и не успя да се отърси от шока и с изключение на един пропуск отблизо на Хинтерегер не създаде нито едно добро положение.

Така "Динамо" за поредна година в Шампионска лига, докато "Залцбург" все така се разминава, като за последно е стигал до групите на турнира през 1994 г.