на живо

Ще продължи ли европейският полет на "орлите"?

ПСЖ - "Лудогорец" пряко по bTV Action от 21:45 ч. Коментарното студио с гости Христо Йовов и Павел Колев започва в 21:00 ч.

Lap.bg

Изминаха близо три месеца от първия мач на "Лудогорец" в груповата фаза на Шампионската лига. Още след жребия, който изпрати българския шампион срещу ПСЖ, "Арсенал" и "Базел", на всички бе ясно, че "зелените" трудно ще успеят да продължат участието си в европейските турнири и през пролетта на 2017 година.

На 13 септември обаче, след 1:1 при гостуването в Швейцария, "орлите" показаха, че имат силите да се борят поне за третото място в класирането, даващо право на участие в елиминационната фаза на Лига Европа. Сега за Георги Дерменджиев и неговите футболисти предстои последната решителна битка. Изпитание, за което се изисква много смелост и кураж.

Снимка: Lap.bg
От 21:00 тази вечер, пряко в ефира на bTV Action, "Лудогорец" гостува на мултимилионерите от "Пари Сен Жермен", знаейки, че дори и да допусне загуба, може да завърши на трета позиция. Това ще се случи със сигурност, ако в другия мач от групата "Базел" също допусне поражение от "Арсенал". Тогава "зелените" и "швейцарците" ще финишират с еднакъв актив от 2 точки, но както и в момента, "Лудогорец" ще има по-добри показатели в директните двубои с "Базел".

От щаба на българския тим са категорични, че развоят на мача в Швейцария не ги интересува. Вместо да мислят за това, "зелените" се надяват на чудо на "Парк де Пренс", подобно на онзи паметен миг от есента на 1993 година и успеха на националния отбор срещу Франция.

От своя страна френският шампион ще иска победата на всяка цена, за да има шансове за първото място. ПСЖ може да спечели Група 1, ако постигне по-добър резултат от "Арсенал". Ако и двата тима завършат кампанията си в груповата фаза с успехи, то французите ще останат на втора позиция и ще трябва да срещнат един от победителите в останалите 7 групи на 1/8-финалите.

Според букмейкърите шансовете "Лудогорец" да не загуби за втори път от френския тим, след поражението с 1:3 в София, са едва 13%. Победата на ПСЖ е далеч по-вероятна - 87%.

Това обаче надали ще обезкуражи футболистите на Георги Дерменджиев. Те знаят, че в двубоя срещу френския шампион на стадион "В. Левски" изиграха страхотни първи 20 минути, в които дори успяха да поведат в резултата. Тогава "орлите" разчитаха на висока скорост при своите атаки и директен футбол, с който затрудниха защитата на съперника.

Снимка: Lap.bg

За да постигнат добър резултат, гостите ще се нуждаят именно от подобно представяне и на "Парк де Пренс", но през всичките 90 минути.

Титулярният състав на "Лудогорец" изглежда напълно ясен. На вратата - Владислав Стоянов. Отдясно на защитата ще се завърне Йордан Минев, а останалите бранители ще са Козмин Моци, Хосе Паломино и Натанаел, който отбеляза срещу ПСЖ в София. Светослав Дяков и Абел Анисе ще започнат в центъра на халфовата линия, а Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу и Клаудиу Кешеру ще имат основна задача да атакуват вратата на домакините.

Очаква се Унай Емери също да разчита на схема 4-2-3-1, както и на най-големите си звезди. Алфонс Ареола ще започне на вратата. Пред него в отбрана ще бъдат Серж Орие, Маркиньос, капитанът Тиаго Силва и Максуел. Блез Матюйди и Тиаго Мота ще играят като вътрешни полузащитници, а Лукас Моура, Хатем Бен Арфа и Анхел Ди Мария ще помагат на нападателя Единсон Кавани в нападение.

Домакините вярват, че "Парк де Пренс" ще бъде пълен почти на 100% за срещата, въпреки загубата на ПСЖ с 0:3 от "Монпелие" преди броени дни. Все още има билети в продажба, но се очаква и те да свършат до довечера. От всички близо 45 хил. зрители по трибуните, около 600 ще бъдат запалянковци на "Лудогорец".

Снимка: Lap.bg

Те се надяват на нова голяма европейска вечер за техния любим отбор, който е спечелил само 1 точка от петте си мача като гост в груповата фаза на турнира. Ако "Лудогорец" успее да завърши на третото място в Група 1, ще бъде първият роден тим, продължил участието си в европейските турнири и след групите на Шампионската лига. "Орлите" могат и да запишат името си в историята на надпреварата, като първият отбор, класирал се за Лига Европа с едва 2 точки на третата позиция.

Главен съдия на срещата ще бъде Тасос Сидиропулос от Гърция.