на живо

Ще се завърне ли Лионел Меси в "Барселона"?

Според медиите в Испания, футболистът може отново да облече фланелката на каталунците през 2023 г.

Reuters

Лионел Меси не е част от "Барселона" едва от 10 август насам, но вече усилено се говори за неговото завръщане на "Камп Ноу". 

След като носи екипа на испанския тим от 2003 до 2021 г., аржентинецът избра да отиде в "Пари Сен Жермен". Там обаче явно не се приспособява добре, като от началото на сезона е взел участие само в 8 мача. 

Според авторитетното издание "Марка", Меси вече обмисля варианти, в които отново да играе за "Барселона". В настоящата ситуация на тежка финансова криза в клуба, това няма как да стане с трансфер. Просто каталунците трябва да се справят с големите загуби в касата, които възлизат на около 1 млрд. евро. 

Снимка: Reuters

Вариантът е завръщането да се случи за сезон 2023/2024. Договорът на Меси с ПСЖ е до юни 2023 г. 

Според един от кандидатите за президент на клуба на последните избори - Виктор Фонт, това трябва да е приоритет за клуба, а аржентинецът не е затворил напълно вратата след себе си, особено след като се просълзи на последната си пресконференция. 

Снимка: Reuters

"Винаги съм казвал, че искам да помагам на "Барселона", да съм полезен. Иска ми се в един момент да стана спортен директор. Ако се появи такава възможност, би било добре да се завърна, защото това е клубът, който обичам и искам да продължи да се развива и да е един от най-добрите в света", заяви Меси при напускането си.

Според "Марка", аржентинецът продължава да е в лоши отношения със сегашния президент в клуба Жоан Лапорта, но завръщането на неговия бивш съотборник Шави като треньор в "Барса", е причината плановете му за нов период в клуба, с който дебютира на професионалната сцена, да станат още по-сериозни.

Снимка: Reuters