на живо

Шумахер е в съзнание в парижка болница (ВИДЕО)

Медицинска сестра с разкрития за състоянието на легендарния пилот

Михаел Шумахер е в съзнание след терапия със стволови клетки в Париж, твърди местното издание "Паризиен". Седемкратният шампион във Формула 1 е настанен в кардиологичното отделение на болницата "Жорж Помпиду", а операцията е извършена от светилото в кардиохирургията Филип Менаш. Очаква се Шумахер да бъде изписан днес.

"Паризиен" цитира медицинска сестра от болничното заведение. "Да, той е поверен на моите грижи. И мога да ви уверя, че е в съзнание".

50-годишният германец получи тежка черепно-мозъчна травма по време на ски ваканция във френските Алпи през 2013 г. След инцидента легендарният пилот бе поставен в изкуствена кома, от която по-късно излезе. От септември 2014 г. той получава денонощна специализирана медицинска грижа в дома си на брега на Женевското езеро.

"Паризиен" твърди, че Михаел е приеман още поне два пъти в същата болница, като неизменно е записван под фалшиво име. Проф. Менаш е провел трансплантация на стволови клетки, чиято функция е да предизвикат системен противовъзпалителен ефект. Лекарят е категоричен, че всички подробности около процедурата ще бъдат запазени в тайна.

Десетина частни охранители със слушалки в ушите са разположени около клиниката. Тяхната задача е очевидна - да не допуснат любопитни погледи близо до пациента. Говорителят на Шумахер - Сабине Кем - също отказва коментар за неговото състояние.

През миналия декември "Спортсмейл" съобщи за бавен прогрес. В информацията се твърди, че той не е прикован на легло и прекарва дните си на инвалидна количка, като дори гледа стартове от Формула 1 по телевизията, включително в компанията на своя приятел и бивш шеф на "Ферари" Жан Тод.

През януари семейството и милионите почитатели на Шумахер отбелязаха 50-ия му рожден ден в социалните медии, а семейството отправи едно от редките си обръщения. "Моля, разберете - ние следваме волята на Михаел. Деликатен въпрос като неговото здраве е редно да остане част от личния му живот. Можем да ви уверим, че той е в най-добрите ръце".

Шумахер си остава най-успешният пилот в историята на Формула 1. Той има рекордните 91 победи, които му донесоха 7 титли - две с "Бенетон" и пет с "Ферари".

Тагове: